Hva er akupunktur?

Akupunktur regnes som et av de eldste medisinske systemene, med røtter som går tilbake over 5000 år.

Denne gamle behandlingsformen bruker svært tynne nåler som forsiktig settes inn i spesifikke punkter på kroppen for å håndtere en rekke plager, fra smerte og stivhet til psykologiske utfordringer som angst og depresjon.

På Alfredsen Akupunktur fokuserer vi på akupunktur som et middel for helhetlig helse og velvære, ikke bare smertelindring. Akupunktur, fra de latinske ordene «acus» for nål og «punctura» for å stikke, er bygget på konseptet om tolv forskjellige livsenergier. Disse energiene strømmer gjennom meridianer, eller energibaner, i kroppen, der hver av de 365 kjente akupunkturpunktene har sitt eget potensial for å påvirke vår fysiske tilstand.

Som akupunktører er vår oppgave å gjenopprette balansen i disse energiene, lete etter og stimulere områdene som viser tegn på mangel. Ofte avslører symptomer som hodepine eller knesmerter en ubalanse som kan ha utviklet seg over lengre tid.

Vår praksis er nøye med å stille inngående spørsmål for å forstå dine unike symptomer. Smertens plassering, påvirkning av miljøfaktorer, og daglige vaner er alle viktige faktorer for å forme en behandling som passer dine individuelle behov.

Akupunkturens helhetlige natur kan føre til forbedringer utover det pasienter opprinnelig søkte behandling for, på grunn av måten det adresserer kroppen som en helhet.

Vi tilbyr også elektroakupunktur, hvor vi kombinerer tradisjonelle akupunkturnåler med en mild elektrisk strøm, noe som kan være effektivt for å lindre kroniske smerter og nevrologiske lidelser.

Hos Alfredsen Akupunktur er målet vårt å hjelpe deg til å finne balanse og fremme selvhelbredelse. Enten gjennom å justere kroppens energiflyt med tradisjonell akupunktur eller ved hjelp av elektroakupunktur, er vårt mål å bistå deg på veien mot bedre helse og velvære.

0